Dihydrogenmonoxyd

Dihydrogenmonoxyd (DHMO) er en farve- og smags-løs kemisk forbindelse. DMHO er også kendt under navne som dihydrogenoxyd og hydrogenghydroxyd. Det er baseret på den ustabile radikal hydroxyd, der er bestanddel i en lang række æstende, eksplosive og giftige forbindelser som svovlsyre, nitroglycerin og træsprit.

Er det noget at bekymre sig om? Helt afgjort!

Jeg blev noget rystet efter gennemlæsning af den information der findes på DHMO.org. Informationen på dette website er desværre kun på engelsk, så jeg kan kun opfordre danske kemikere, fysikere og toksikologer til at lave en dansk udgave. Med den overfladiske dækning der er i det danske mediebillede, og den deraf følgende manglende folkelige viden om stoffer som DHMO, er der helt afgjort et behov for oplysning. Jeg har for år tilbage bragt denne information videre i en diskussion om kemiske stoffer på Usenet, men dengang fik jeg mig ikke taget sammen til at gøre mere ved sagen. I dag var jeg så så heldig at falde over dette website igen, og jeg kan se at der er kommet endnu flere velunderstøttede oplysninger om at DHMO findes i stort set alle fødevarer, uden at der er nogen offentlig myndighed der gør andet end at sætte nogle meget vide grænseværdier for indholdet.

DHMO.org


Notice: compact(): Undefined variable: limits in /home/wegge/www-data/blog/blog/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 860

Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /home/wegge/www-data/blog/blog/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 860

Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /home/wegge/www-data/blog/blog/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 860

2 tanker om “Dihydrogenmonoxyd

  1. Jeg opdagede til min rædsel at ikke bare er det i kaffe, det er i alt for store mængder!!

    Jeg har derfor gjort hvad jeg kan for at nedbringe mængden på hjemmefronten, og vil starte en lobbyvirksomhed for at arbejdspladskaffen også bliver korrigeret.

  2. Det sidste nye jeg har hørt er, at der også findes betydelige mængder i luften, ikke kun i storbyer, men også i forstæder og længere ude på landet. Hvor lang tid skal vi ignorant acceptere eksistensen af DMHO i vores fælles luft? Findes der ingen foreninger i Danmark mod dette? Hvad gør politikerne?!

Der er lukket for kommentarer.