Bulletin #1/2008 fra eksperimentalgastronomisk forskningsafsnit

Det færdige resultat Eksperimentel gastronomi er en herlig ting. Især når det er en så kyndig udøver som Danielle der står for den. Dagens opskrift var ingen undtagelse. Jeg er ikke helt sikker på hvad jeg skal kalde det, men lad os lave et forsigtigt bud:


KÃ¥ldolmere med laks og spinat

  • 10-12 blade hvidkÃ¥l
  • 750g Laks
  • Helbladet spinat
  • 1/4l madlavningsfløde
  • 3-4 spsk dild
  • salt og peber

Lige inden sammenfoldningPil hvidkÃ¥lshovedet fra hinanden. Dette er den sværeste del, da de enkelte blade skal være intakte. De løse blade koges i 30 minutter, eller til de er møre. Lad dem dryppe lidt af, og skær laksen ud i stykker pÃ¥ ca. 100g – eller hvad der nu passer til bladene. Laks, spinat og krydderier pakkes ind i kÃ¥lbladene, der bindes sammen med bomuldsgarn. KÃ¥lpakkerne brunes pÃ¥ en pande (vi havde lidt hjemmelavet hvidløgssmør stÃ¥ende, men andet gÃ¥r sikkert ogsÃ¥) i et par minutter. Efter bruning arrangeres de i et ildfast fad sammen med fløde, og steges i oven ved 200C i en god halv time.

Ved karaktergivningen bagefter, blev vi enige om at næste gang ville vi prøve at lave en god bechamelsovs med masser af muskat, og fyld den med ind i pakkerne. Det er ikke afprøvet, men hvis du gør dig en erfaring med det, hører vi gerne kommentarer dertil.


Notice: compact(): Undefined variable: limits in /home/wegge/www-data/blog/blog/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 860

Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /home/wegge/www-data/blog/blog/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 860

Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /home/wegge/www-data/blog/blog/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 860