Viva España

Spaniens flagмебелиJeg skal til Spanien. Desværre er det ikke strandhygge, grisefester og høj sol der står på programmet. Det kunne ellers være rart, men det er arbejdet der trænger sig på. Og selv hvis der var noget fritid, ville den ikke være specielt anvendelig på denne tid af året. Jeg skal til A Coruña. Det er en by i det nordvestligste hjørne af Spanien. I modsætning til de flestes forestillinger om sydens sol, er vejret som i Bergen. Gennemsnitstemperaturen er lidt højere, men det er den eneste forskel. Det regner altid. Vitterligt altid. Det har noget at gøre med bjergene der ligger lige bag byen — og i øvrigt gør landing i lufthavnen noget spændende — som presser den fugtige atlanterhavsluft så højt op at den ikke kan holde på fugten. Typisk starter regnen omkring 18:00, når man er på vej tilbage til hotellet. Det er en af vores store kunder jeg skal besøge, så i løbet af de sidste ni år, har jeg sammenlagt været der i mere end tre måneder. I løbet af den tid har jeg oplevet en uge hvor det ikke regnede mindst en gang om dagen.

Så nej! Uanset hvad du har af romantiske forestillinger om hvor fedt det må være at have et arbejde der indebærer rejseaktivitet, så tager du fejl. Det typiske jeg, og alle de andre i min situation, ser fra jeg tager hjemmefra, til jeg vender tilbage er:

  • Et par lufthavne eller tre.
  • Et hotelværelse, og de ligner efter ret kort tid hinanden.
  • Indersiden af en fabrikshal, og de ligner virkelig hinanden.

Bliver det eksotisk, er det måske nogle andre lufthavne på hjemturen. Det er sjældent der er tid til at være turist, ikke mindst fordi den typiske arbejdstid er på ti timer om dagen. Vores kunder har sjældent tiden til at lukke produktionen, mens vi arbejder på systemet, så vi får ofte nogle yderst skæve arbejdstider. Så alt i alt er det hårdt arbejde, bare et andet sted, et andet sprog og noget anderledes mad.

Jeg vil ikke ynkes, for jeg har selv valgt mit arbejde. Det er spændende og varieret. Men det er altså ikke en ferietur jeg tager afsted på. Hvis tiden bliver til det, og der rent faktisk er det annoncerede højhastighedsinternet på hotellet, skriver jeg nok en rejsebeskrivelse eller to. Ellers er her radiodødt til på lørdag. Nyd jeres weekend, mens jeg arbejder!


Notice: compact(): Undefined variable: limits in /home/wegge/www-data/blog/blog/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 860

Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /home/wegge/www-data/blog/blog/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 860

Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /home/wegge/www-data/blog/blog/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 860

En tanke om “Viva España

Der er lukket for kommentarer.