Et meget nemt brød

Her er en nem opskrift på et brød der kan røres sammen på 10 minutter. Den samlede tid med hævning og bagning er ca. halvanden time. Slutresultatet er fladt, så det er glimrende at bruge som kuvertbrød eller flækket som sandwichbrød.

 • 1/4 l vand (varmt)
 • 1/4 l mælk
 • 1/2 pk. gær
 • 2 spsk. salt
 • 4 spsk. olie
 • 625 g mel
 • Valgfrit fyld (se forslag nedenfor)
 • Groft salt og rosmarin

Vand, mælk, olie og salt røres sammen. Bruger man varmt vand, og mælk fra køleskabet, bliver temperaturen tilpas for gærens videre liv. Gæren smuldres i væsken og røres ud. Tilsæt evt. fyld. Rør melet i til konsistensen er passende (afhængig af meltype og fyld skal der varieres lidt). Hæver et lunt sted under et fugtigt viskestykke i ca. en time. Efter hævning fordeles dejen i en bradepande med bagepapir i bunden. Drys med groft salt og rosmarin, og stænk en spsk. olie over. Tænd ovnen på 225 C og lad brødet efterhæve til ovnen er varm. Bages i 15 minutter, eller til skorpen er brun, og brødet lyder hul, når man slår på det.

Grundudgaven er med 75 g rugmel og 550 g hvedemel. Lidt afhængig af fyld og humør, kan der varieres på forholdet, men det bliver nok en kende bombastisk at lave med rent rugmel. Det er kun fantasien der sætter grænserne for fyld. Nogle af de variationer jeg har prøvet er:

 • Hakkede græskarkerner
 • Soltørrede tomater
 • Sorte oliven

Notice: compact(): Undefined variable: limits in /home/wegge/www-data/blog/blog/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 860

Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /home/wegge/www-data/blog/blog/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 860

Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /home/wegge/www-data/blog/blog/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 860

En tanke om “Et meget nemt brød


 1. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/wegge/www-data/blog/blog/wp-includes/formatting.php on line 4371

  Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/wegge/www-data/blog/blog/wp-includes/formatting.php on line 4371
  Line siger:

  Den bliver rigtig rigtig god med de soltørrede tomater – det kan anbefales 🙂

Der er lukket for kommentarer.